Els de 2n d'ESO aprenen a conduir un ciclomotor Visita-taller MONTESA HONDA



En el segon trimestre d'aquest curs 2009-2010, els alumnes de 2n d'ESO hem anat a Honda Instituto de Seguridad, que està situat a les instal·lacions que Montesa Honda té a Santa Perpètua de Mogoda que ocupen una superfície de 25.000 m2.

Una vegada hi vam arribar, ens van portar a una sala on ens van passar un test sobre tot el que té veure amb la seguretat i la conducció.

Després, ens van dividir en dos grups, un va fer el simulador de conducció i l'altre va fer les pràctiques amb ciclomotors. Els membres del grup que van fer la simulació, prèviament, van veure un vídeo.


L'objectiu del simulador és fomentar l'adequada forma d'identificar, anticipar i actuar davant de diferents situacions de perill. En una sala on havia uns 12 simuladors aproximadament van explicar com es feien servir i com s'havien d'utilitzar. També, van demanar de posar-nos en grups de dos, van donar-nos un paper i van seguir explicant que un dels components del grup faria de supervisor i l'altre faria de conductor. L'alumne que havia de fer de supervisor havia d'omplir un full, que prèviament li havien donat, a mesura que el conductor fes la ruta, tot indicant els incidents que tingués el conductor durant el trajecte. A més, el simulador constava d'una guia que anava indicant per on s'havia de passar.



Mentre el grup anterior dels simuladors, l'altre va sortir al circuit exterior i, allà, amb l'ajuda de dos monitors van equipar-se amb casc, guants, colzeres i genolleres. Van fer un circuit que, inicialment, consistia a passar entre dos cons i frenar just quan s'arribava al final del trajecte; en el segon tram, s'havia de passar tot recte per una goma molt estreta sense torçar-se; la penúltima prova consistia a fer ziga-zagues i, finalment, calia passar per una rotonda. Els que feien aquest circuit satisfactòriament, feien una volta pel circuit més gran, que tenia incorporat senyals de trànsit, això só, guiats per un dels monitors que portava el ciclomotor.


En acabar l'activitat que ens havien assignat a cada grup, ens vam canviar.

Aquesta excursió ha estat molt enriquidora, ja que ens han ensenyat tot el que fa falta per poder conduir correctament un ciclomotor.

Nermin Koubiss Ajoub i Mireia Toledo Manrubia– 2n B d'ESO

Més informació:

Honda Instituto de Seguridad (HIS):
http://www.honda-montesa.es/Seguridad-Honda/
http://www.honda-montesa.es/Seguridad-Honda/HIS/informacion.php
Montesa hace 50 años:
http://www.montesaweb.com/secciones/home.aspx

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük