CELEBRACIÓ DE L’ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS A L’INSTITUT VINYES VELLES

 


L’assemblea general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar 2011 l’Any Internacional dels Boscos i el passat divendres 25 de febrer vam celebrar-ho a l’INS Vinyes Velles amb una diada especial. Aquesta DIADA va girar a l’entorn de tres activitats.
La primera va ser la visualització per part de tot l’alumnat d’ESO del documental Els Boscos, produït per la BBC, fent ús de totes les aules multimèdia de què disposem. Aquest documental apropa l’alumnat a les diferents tipologies de boscos (mediterrani, tropical, caducifoli, etc.) i a la fauna que en depèn.          


La segona va consistir en una plantada d’arbres i arbustos als espais verds del pati –una alzina, uns quants arboços, quatre til·lers i un hibiscus–. Els encarregats d’aquesta plantada van ser els delegats verds i les delegades verdes de 3r i 4t d’ESO, amb la col·laboració d’alguns companys i companyes més, sota la supervisió del professorat de la Comissió Verda.

 
La tercera, i última, va consistir a realitzar la 1a Caminada de l’Institut Vinyes Velles pels Boscos de Montornès del Vallès. Ja fa temps que volíem dur a terme una activitat d’aquest tipus al centre, però, per una raó o altra, mai no l’havíem acabat d’encabir dins de les activitats de l'institut a final de curs. Va ser durant la preparació i concreció de les activitats d’aquesta DIADA quan vam veure clar que la caminada tenia més sentit que mai. La notícia d’aquesta caminada va ser molt ben rebuda per part de l’alumnat i del professorat.
 
També es va dissenyar una samarreta commemorativa de l’ocasió, amb la intenció que l’alumnat de 4t d’ESO guanyés uns calerons amb la seva venda de cara al finançament  d'una part del viatge de final d’etapa.

La distància recorreguda pels 350 alumnes d’ESO i Batxillerat, i pels 30 professors i professores que van participar-hi va ser d’aproximadament  9 quilòmetres i de dificultat mitjana.

Cal destacar el bon ambient de convivència que ens va acompanyar durant tot el trajecte, la qual cosa confirma l’èxit de la iniciativa, fins al punt que uns i altres ja preguntaven, en tornar a l’institut, quan la tornaríem a fer.

I per acabar de complementar aquestes activitats hem organitzat tres concursos: el concurs de dibuix naturalista, el de fotografia sobre els boscos del poble (paisatges, detalls, flora, fauna, fonts, bolets, etc.) i el de microrelats de temàtica ambiental. Els premis es lliuraran durant la propera diada que celebrarem a l’institut, la de Sant Jordi.
 
Us hi esperem! No us la perdeu!


Un enllaç interessant: 

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük