Els perills de l'alcohol


El dia 18 de novembre els nois i les noies de tercer vam assistir una xerrada sobre l'alcohol a càrrec dels Mossos d'Esquadra.
En aquest cas, la Cèlia ens va explicar que l'alcohol és una droga que produeix efectes nocius en l'organisme. Es tracta d'una droga legalitzada, tot i que n'està prohibida la venda als menors de 18 anys. Ens va dir que es pot consumir però de manera moderada.
Després d'aquesta breu introducció, tots els nois i noies de la classe ens vam posar en cercle i la Cèlia ens va anar preguntant un per un si havíem begut o provat alguna vegada begudes alcohòliques; en aquest cas, també ens va preguntar què sentíem quan anàvem beguts o vèiem alguna persona beguda.
Vam fer un joc amb quatre participants: el primer amb la cara destapada, el segon amb un embut provist d'un forat bastant gros, el tercer amb el forat més petit i el darrer sense veure-hi gairebé res. Vam col·locar tres cadires en ziga-zaga i els participants havien de realitzar un circuit amb una pilota, sense que la resta poguéssim donar cap pista de per on havien d'anar.
El joc ens volia demostrar que quan vas begut i conduint només pots veure el que tens davant, i no allò que tens al voltant.
El missatge queda molt clar: si beveu no conduïu perquè poseu en perill la vostra vida i la dels altres.

Angy Suárez i Tabata Alfaro
3rB d'ESO

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük