Projecte Riu - Alumnes de CTMA fan un treball de camp al riu Mogent

L'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat de Ciències de la Terra i 
del Medi Ambient (CTMA) al riu Mogent
Les activitats fora de l'espai de l'institut han començat amb aquesta activitat 
guiada per la professora Mercè Hermida.

El dia 8 d’octubre, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de Ciències de la Terra i el Medi Ambient  vam sortir al riu Mogent per tal d’analitzar-lo i estudiar el seu relleu.
Un cop allà vam realitzar diferents proves per tal de veure com havia canviat el riu des de l’última vegada que hi havíem anat. Primer vam comprovar l’estat del riu i el que l’envolta. Després en vam observar la flora i la fauna: de flora vam trobar molts tipus de plantes, flors i arbustos; de fauna, en canvi, només vam veure uns quants ocells, i poca cosa més.
Després vam mesurar la fondària i la longitud del riu en un tram determinat,  i la velocitat a la qual hi corria l’aigua.
Més tard vam buscar macroinvertebrats entre les pedres, i en vam descobrir un munt. El que més em va sorprendre va ser trobar sangoneres al riu Mogent, perquè mai no m’ho hauria imaginat.
Per últim, de tornada al laboratori de l’Institut,  amb una mostra d’aigua que havíem recollit i unes pastilles, vam determinar-ne el  PH, els nitrats i l’oxigen.
M’ha agradat molt poder realitzar aquesta activitat perquè trobo que és una cosa diferent del que fem habitualment i, a més, he après molt sobre l’ecosistema del nostre riu.


Álex  Caballero, 1r A Batx.


Més fotos  

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük