Parlamentaris i parlamentàries per un dia


L'alumnat de 4t d'ESO ha visitat aquest matí el Parlament de Catalunya. Ha estat una visita molt interessant perquè han conegut com funciona el Parlament a través d'un joc de rol, fent de diputats i diputades, tot constituint grups parlamentaris i escollint a qui presidirà la Generalitat de manera fictícia.
Ha estat una activitat molt enriquidora perquè prèviament ha estat treballada a la classe on cada grup ha el·laborat un programa de govern, que ha exposat durant el taller. Un cop exposat el programa han hagut de pactar amb altres grups parlamentaris per tal d'obtenir la majoria per poder governar. Finalment un cop escollit el president per la  majoria de vots, ha estat ell mateix qui ha escollit els seus consellers i ha proposat projectes de llei.

Aquí us deixem un tastet per si us animeu més endavant!!!

↠↠↠↠↠↠↠↠↠↠↠↠


El passat dia 3 de febrer, els nois i les noies de 4t d’ESO de l’Institut Vinyes Velles de Montornès del Vallès van realitzar una visita guiada al Parlament de Catalunya, on també van va realitzar un taller sobre política que alumnes i professores havien estat preparant amb anterioritat a classe.
El taller consistia en el fet que cada grup de 4t formava part d’un partit polític que tenia una ideologia i uns pilars del partit. El representant de cada partit  havia  d’exposar el seu programa polític davant els altres, feta l’exposició a  cada participant del taller li corresponia un vot, el qual es dirigia cap a un grup per partit, l’objectiu era escollir un ‘President de la Generalitat’. Com que en un grup no hi havia suficient per arribar a la majoria absoluta desitjada els partits polítics van haver d’anar fent pactes per arribar a aquest objectiu. L’activitat va ser tot un èxit i les professores que van assistir com a acompanyants van acabar felicitant-los per la seva bona actitud.
Seguidament la visita guiada de tot el Parlament sencer, la qual no es va fer gens pesada als alumnes. El gran atractiu de la sortida va ser el taller, sense cap dubte,  pels alumnes i les professores,  ja que el que s’havia treballat a classe es va dur a terme satisfactòriament.


Jesús Pérez González 4t B ESO


Les fotos anteriors han estat obtingudes al Facebook de l' Aula Parlament - Parlament de Catalunya. +Fotos




Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük