Apadrinament en francès, el nostre primer servei comunitari

A l’Institut Vinyes Velles sempre s’ha pogut estudiar francès i, des de fa uns cursos, a l’Escola Marinada del nostre poble també s’introdueix aquesta llengua a partir de 5è de primària. 

Els dos centres educatius vam considerar que podia ser molt interessant, tant per a l’alumnat de secundària com al de primària, establir una col·laboració per la via del servei comunitari. L'objectiu de la pràctica consisteix a contribuir a transmetre a l’alumnat de primària la importància del coneixement de més d’una llengua estrangera.

A raó de dues hores setmanals, una amb l’alumnat de cinquè i una altra amb el de sisè, parelles d’alumnes de francès de 4t d’ESO col·laboren amb la mestra de l’escola a potenciar l’expressió oral i l’aprofundiment en el vocabulari, especialment a partir de diferents activitats lúdiques. 

Un cop acabat el servei, l’alumnat de secundària manifesta que l’experiència els ha fet més conscients de la dificultat d’ensenyar i aprendre una llengua estrangera, així com haver viscut una experiència molt enriquidora a nivell personal.

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük