Tecnologia made in Vinyes Velles a la Fira de Tecnologies Creatives #IRTCA

Aquest matí l'alumnat de Tecnologia de 4t d'ESO ha presentat un projecte a la Fira de Tecnologia Creatives #IRTCA

  • "Impulsem la robòtica - KitCaixa Arduino. Tecnologies creatives a l'aula (#IRTCA) és un programa de formació STEAM amb tecnologies creatives, basat en un aprenentatge col·laboratiu, coordinat entre Obra Social "la Caixa",  Arduino Verkstad i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Ha estat dissenyat per a que els instituts de secundària puguin incorporar la tecnologia emergent a l'assignatura de tecnologia, i evolucionar cap un model d'aprenentatge basat en projectes i experiments."
El nostre projecte consisteix en un instrument musical modular, on un processador descodifica les partitures que li arriben codificades en targes mitjançant un sistema sense contacte (NFC) que altres processadors executen mitjançant diversos actuadors.

A la fira hem portat un modul que encén llums seguint la cançó i uns servomotors -Motor auxiliar destinat a comandar un servomecanisme- que fan sonar copes de vidre.

A banda de rebre les felicitacions de diversos professors, tant per la idea com pel fet que els alumnes són totalment autònoms a l'hora d'explicar el que estan fent, em sento molt orgullosa que hagin estat força estona parlant amb el coordinador de Tecnologia del Maresme-Vallès Oriental, Javier Oliveres, a qui han deixat tan impressionat que els ha convidat a pujar a l'escenari i explicar a tothom per la megafonia com funciona el nostre projecte.

Resumint, podem estar ben orgullosos de la feina que fem a l'Institut Vinyes Velles. Per cert, dels tres instituts més veterans en aquesta fira, segons ens han explicat.

Irene Puig i Pep Mestre
Professora i professor de Tecnologia
de l'Ins Vinyes Velles

El passat 23 de febrer, els de 4t vam anar a la Fira de la Robòtica, a Cosmocaixa, i vam presentar el nostre projecte, fet per nosaltres mateixos, en les classes de tecnologia, informàtica i robòtica. Va anar tot molt bé i la gent que hi passava els va sorprendre. 





Fotos       Twitter


Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük